Tags

, , , , , , , , ,

Teatru1Va salutam din Tara Jocului! Profa de Daca Vrei Poti (da, Gabriela, ati tinut minte bine) ne-a facut rost de viza de vizitatori, iar Emilia Nechita a fost ambasadoarea noastra in tara jocului. Emilia ne-a intampinat vineri, pe 13 Noiembrie, la ora 19 ia Clubul Copiilor si ne-a insotit in senzationala noastra calatorie. A fost minunat! Emilia ne-a intampinat asa:

“Este undeva o tara, / Unde peste tot e-afara / Case nu-s, nici blocuri nu-s / Iarba-i jos si cer e sus ………… Nu primesc in tara lor vreun strain vizitator / Pe copii doar ii primesc niciodata nu-i gonesc”

A fost minunat pe taramul papusilor, al jocului si al povestilor! Am facut cunostinta cu tot felul de papusi – unele din ele erau personaje din povestile lui Andersen, altele erau pur si simplu “Vasilica si Marinel”. Celebre sau nu, toate papusile au avut ceva in comun, pe noi, vizitatorii tarii lor, pe noi, cei care am ras cu lacrimi incercand sa il invatam pe Marinel sa cante “Mos Craciun cu plete dalbe”.

Si ne-a mai placut “Pentru ca tot ce-ti doresti, in povesti se-mplineste / Printul printesa la timp o gaseste / Visul Cenusaresei se-adevereste / De leac vrajitoarei mereu se-ncropeste / Ce mai, e de bine-n povesti, aici tot se-mplineste …”

Emilia si Profa, vazand cat de tare ne-a placut calatoria, ne-au promis ca vom mai vizita Tara Jocului. Ba, mai mult, ne-au spus ca vom putea avea rezidenta temporara pentru tara jocului…  Nu ne-au dat foarte multe detalii, dar stim sigur ca vor sa avem o sedere temporara in Tara Jocului. Ca rezidenti ai acestei minunate tari, o sa invatam cum sa ne purtam (daca la Roma te porti ca romanii, in Tara Jocului, probabil ca  vom invata sa ne purtam ca… jucariile?), cum sa vorbim si sa ne exprimam… in limba care se vorbeste aici, in Tara Jocului.

Advertisements